Skip to content Skip to footer
ma/vrij 9.00- 20.00 wo 9.00- 16.00 za 10.00- 16.00
Laan der V.O.C 434, 1335TC Almere
DutchEnglish
0 items - €0.00 0

FAQ

Wat is waxen?

Waxen is een ontharingsmethode. Deze methode verwijderd ongewenst haar met haarzakje en al. De haartjes groeien gemiddeld 3tot5 weken terug, maar met een zachte en dunner haarpunt. Bij regelmatig waxen, groeien de haartjes steeds minder. Tijdens het waxen worden de dode huidcellen verwijderd, een gratis peeling Na je waxbehandeling wordt je gelijk beloond met een heerlijk zacht en gladde huid. Je kunt je hele lichaam laten waxen(full body wax) of zo’n beetje ieder gewenst deel daarvan, behalve je hoofd.

Doet waxen pijn?

Een wax-behandeling is nooit helemaal pijnloos, zeker niet op je meest intieme (gevoelige) zone, zoals Brazilian Wax. Iedereen ervaart pijn op een andere manier. Voor de meeste mensen is waxen zelfs op gevoelige delen redelijk tot goed te verdragen. Hoe waxen voelt is afhankelijk van een aantal factoren.
Tip: Als je liever zelf alvast de vorm van je wenkbrauwen intekent, doe dit dan zeker. Je beledigt ons als wenkbrauwspecialist/waxspecialist daar echt niet mee. We vinden het juist fijn, omdat we dan zeker weten hoe jij je wenkbrauwen wilt hebben zodat jij met een tevreden gevoel de salon weer uitloopt.

Hoelang moeten mijn haartjes zijn?

Om het beste wax resultaat te behalen dient uw haar de lengte van een rijstkorrel te hebben, tussen de 0,5 en 1cm. Dat is 2 tot 3 weken voor behandeling niet meer te scheren. Om het beste resultaat uit de (eerste)waxbehandeling te halen.

Wat is het ideale leeftijd om te waxen?

Er is geen ideale leeftijd om met het ontharen te beginnen; de beste manier van handelen is om het onderwerp openlijk te bespreken met tieners voordat ze een scheerapparaat in de badkamer pakken en alle ongewenste haren scheren met vervelende gevolgen.

“Het waxen zou een kind kunnen helpen die te maken heeft, of heeft gehad, met een vroege puberteit. Wij adviseren het om de klant te beoordelen op basis van behoefte.” Wanneer een meisje zelf heel graag van ongewenste haartjes af wil, kun je je dochter gerust meenemen. Ze is bij ons in goede handen. Bij jonge meisjes doen we bijvoorbeeld oksels, onderbenen of zelfs hele benen en bikinilijn.
We leggen eerst uit wat we doen, we doen een proef stukje, en daarna kan ze beslissen of ze door wil met de behandeling of niet.

Wat is Double dipping?

Dubbel dippen in de harsindustrie is wanneer een therapeut een (houten) spatel gebruikt om wax op de huid van een cliënt aan te brengen en diezelfde spatel vervolgens opnieuw gebruikt nadat hij deze meerdere keren in de waxpot heeft gedompeld.

Waxen tijdens zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap kun je gewoon harsen. Je kunt doorgaan met de behandeling zoals je die gewend bent. Als je normaal scheert en het nu wat lastiger kunt zien, dan is harsen voor een aantal maanden ook een goede oplossing. Hou er wel rekening mee dat haren en huid onder invloed van hormonen kunnen veranderen. Zo kan je huid gevoeliger zijn of de haargroei toenemen.

Kan je waxen als je ongesteld bent?

Jazeker, geen zorgen, we zijn wel wat gewend. Waxen tijdens je menstruatie is geen enkel probleem, zolang je een tampon in hebt. Veel van onze vrouwelijke cliënten plannen hun Brazilian juist kort na de menstruatie, zodat de haartjes tijdens de menstruatie even kunnen groeien.

Hoelang blijven de haren weg na het waxen?

 Na de eerste behandeling mag je rekenen op minimaal een volle week stoppel en haarvrij. Wanneer je langer waxt, zul je merken dat de haren ook langer wegblijven. Denk hierbij aan 2 tot 3 weken haarvrij. De eerste haartjes zullen wel al eerder zichtbaar kunnen zijn. Dit komt omdat haren in verschillende fases groeien.  

Kun je na het waxen nog steeds ingegroeide haren krijgen?

“Helaas kun je ook bij waxen last krijgen van ingegroeide haren. Dit kan liggen aan je haartype of aan de huid. Het is daarom aan te raden om drie keer per week de huid te scrubben om de ingegroeide haren zo veel mogelijk te voorkomen. Twee tot drie dagen na de behandeling kun je hiermee beginnen, maar stop ook twee tot drie dagen voor de nieuwe afspraak.

Is waxen slecht voor je huid?

Door te waxen verwijder je de dode huidcellen, waardoor de kans op ingegroeide haren veel minder is dan bij andere ontharingsmethodes. Met als resultaat een gladde huid!

Hoe vaak moet je waxen?

Dat is afhankelijk van je eigen haargroeicyclus en behoeften, gemiddeld gezien om de 3 tot 6 weken. Maar door regelmatig te waxen duurt het langer voordat de haren weer terugkomen.

Kan ik gemeenschap hebben na een Brazilian wax behandeling?

Wij adviseren normaal gesproken om tot 24 uur na de behandeling geen seksuele activiteiten te hebben. Hiermee geef je, je huid enige tijd om te herstellen en de geïrriteerde lichaamsdelen kunnen zo tot rust komen.

Lashes and Brows

Wat is Brow Lamination (liften)?

Brow Lift behandelingen zijn ontzettend populair. Met deze techniek style je de wenkbrauwen permanent en creëer je die fluffy of flakey look. De Brow Lift behandeling zorgt ervoor dat stugge en onhandelbare wenkbrauwharen in de juiste richting blijven. Dit geeft het effect alsof de wenkbrauwen vers gekamd zijn. Eigenlijk is de Brow Lift een keratinebehandeling voor de wenkbrauwen, net als de Lash Lift!

Hoe lang blijft de Browlifting zitten?

De Brow Lift blijft gemiddeld zo’n 2 maanden zichtbaar. Hierna kun je de behandeling opnieuw laten uitvoeren.

Wat is LASH VOLUME LIFT?

Lash Volume Lift is een behandeling waarbij je de wimpers lift en krult zonder gebruik van tweezers, klemmen of wimperextensions. Wij werken met silicone pads en milde, maar effectieve lotions en instrumenten die geen schade richten aan de natuurlijke wimpers. Lash Volume Lift zal voor extra volume van de wimpers zorgen door keratine, collageen en vitamine E.

– Als finishing touch kun je de wimpers verven voor een perfecte, maar natuurlijke, look!

Hoe lang blijft de lashlifting zitten?

De Lash Lift blijft gemiddeld zo’n 6 weken zichtbaar. Hierna zal de krul weer uit je wimpers zakken en kun je de behandeling opnieuw laten uitvoeren.

Hoe wordt de wimperextensions behandeling uitgevoerd?

Eerst zullen we de natuurlijke wimpers goed reinigen; alle make-up wordt verwijderd van je wimpers en de omliggende huid wordt vetvrij gemaakt. Daarna worden je wimpers geborsteld, zodat de haartjes goed van elkaar gescheiden zijn. Dit maakt het gemakkelijker om de wimpers extensions van (misencil) aan te brengen dit wordt gedaan door de one by one methode; de behandeling duurt tussen de 2-3 uur.
– Tijdens deze behandeling plaatsen wij voorzichtig één wimperextension op één natuurlijk haartje voor de One By One look, of één waaier op één natuurlijke haar voor de Russian Volume look. Op deze manier kunnen wij een mooie, intense look dat nog steeds vrij natuurlijk oogt. Houd je wimperextensions schoon en zorg voor de beste conditie met de juiste care producten.

Wat is het geheim?

The Secret” is gewoon de “wet van aantrekking”. In wezen stelt de wet van aantrekking dat alles wat je gedachten verteert, is wat je uiteindelijk in het leven zult krijgen.